شرکت بازرگانی راد

درباره بازرگانی راد اولین و بزرگترین هایپر مارکت قطعات خودرو در ایران

شرکت بازرگانی راد

درباره بازرگانی راد اولین و بزرگترین هایپر مارکت قطعات خودرو در ایران

۳ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

 

 

گیربکس های اتوماتیک یکی از باکیفیت ترین نوع گیربکس ها هستند که برای کارکرد بهتر نیاز به مایعی به نام روغن دارند. این قطعه از اجزای مختلفی تشکیل شده که برخی ثابت و برخی متحرک می باشد. قطعات متحرک خودرو از جنس فلز ساخته می شوند و برای این که با سایر قطعات فلزی دیگر در تماس بوده و اصطکاکی در بین آن ها ایجاد نشود، از روغن استفاده می کنند. در ادامه به ارائه توضیحات کامل در خصوص روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 خواهیم پرداخت.

تفاوت میان روغن گیربکس اتوماتیک با روغن گیربکس دستی

روغن گیربکس ها در دو نوع گیربکس های دستی و گیربکس های اتوماتیک طراحی و تولید می شوند. روغن هیدرولیک گیربکس های دستی با نام MTF و روغن گیربکس های اتوماتیک با نام ATF شهرت دارد. روغن به کار رفته در گیربکس های دستی با روغن موجود در گیربکس های اتوماتیک متفاوت است. روغن گیربکس های دستی تنها وظیفه روانسازی بین قطعات را برعهده دارند ولی روغن گیربکس اتوماتیک نه تنها روانکاری بین قطعات را انجام می دهد، بلکه باعث انتقال قدرت از پمپ روغن به کلاچ می شود.
 

****** بیشتر بخوانید :نکات مهم در مورد تعویض روغن گیربکس


فروشگاه اینترنتی بازرگانی راد، هایپر مارکت آنلاین قطعات خودرو

 

وظایف روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

روغن های ATF به کار رفته در گیربکس های اتوماتیک عملکردهای متفاوتی دارد که به شرح زیر می باشد:

  • انتقال قدرت موتور به وسیله مبدل گشتاور

  • روانکاری دنده ها و یاتاقان ها

  • کنترل دما به وسیله انتقال حرارت

  • روانکاری تمامی سطوح اصطکاک

  • محافظت از سطوح فلزات در مقابل خوردگی

  • کنترل اصطکاک ایجاد شده توسط حرارت در صفحه کلاچ ها

  • کنترل تورم آب بندها
     

معرفی روغن گیربکس اتوماتیک مینرال یا سنتتیک

روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 در دو نوع مینرال و سنتتیک تولید و به بازار عرضه می شود. فرآیند تولید این دو روغن گیربکس با یکدیگر تفاوت دارد. روغن گیربکس سنتتیک مقاومت بالایی در برابر فشار و دمای بالا داشته و از قیمت بالاتری برخوردار هستند.

لازم به ذکر است که تغییر روغن از مینرال به سنتتیک نه تنها بازدهی گیربکس های خودرو را بالا نمی برد، بلکه امکان دارد موجب خرابی سیستم نیز گردد. برای گیربکس خودروهای قدیمی بهتر است از روغن گیربکس مینرال استفاده شود، ولی در صورتی که گیربکس خودروی شما از نوع CVT است، باید حتما از روغن گیربکس نوع سنتتیک به کار برده شود.

 

****** بیشتر بخوانید : معرفی کلی گیربکس خودرو

 

ویژگی های روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

روغن گیربکس های اتوماتیک دارای ویژگی های خاصی هستند که به شرح زیر است:

ویسکوزیته یا گرانروی: روغن گیربکس های اتوماتیک 405 برعکس گیربکس های دستی رقیق تر بوده و غلظت بالایی ندارند. به عبارتی ویسکوزیته یا گرانروی این روغن ها در سطح پایینی می باشد. در صورتی که ویسکوزیته روغن گیربکس در حد مطلوبی قرار داشته باشد، قدرت به صورت کامل به کلاچ انتقال داده می شود.

مقاوم نسبت به گرما: گیربکس ها در هنگام کارکرد حرارت بالایی تولید می کنند. یکی از وظایف روغن گیربکس کاهش دمای گیربکس ها می باشد. بنابراین یکی از ویژگی های روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 مقامت بالا نسبت به گرما است. در واقع روغن گیربکس ها نوعی خنک کننده به شمار می رود.

خاصیت ضدکف: یکی از دیگر ویژگی های روغن گیربکس های اتوماتیک خاصیت ضدحباب و یا ضدکف آن می باشد. بالا بودن کف روغن گیربکس بازدهی آن را کاهش می دهد. بنابراین در هنگام خرید روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 باید آن را تست کنید که کف نکند.

مقاوم در برابر فشار و خوردگی: مقاومت بالای روغن گیربکس اتوماتیک در برابر فشار و خوردگی یکی از مهم ترین مزایای این قطعه به شمار می رود. این روغن ها باید از ایجاد اصطکاک بین قطعات فلزی گیربکس جلوگیری کرده و عمر این قطعه را افزایش دهند.
 

****** بیشتر بخوانید :خرید ارزان گیربکس خودرو

 

هزینه روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 قیمت های متفاوتی دارد به همین دلیل برآورد قیمت دقیق این روغن ها مقدور نیست. در بالا ویژگی های مهم روغن گیربکس را عنوان کردیم، بنابراین بهتر است در هنگام خرید روغن گیربکس ها به کیفیت روغن گیربکس توجه کرده و سپس قیمت را لحاظ کنید. جهت اطلاع از قیمت روز روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 با شماره های درج شده در سایت بازرگانی راد تماس بگیرید تا لیست قیمت انواع روغن گیربکس اتوماتیک برای شما ارسال شود.
 

خرید روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

گیربکس اتوماتیک خوردو نقش مهمی را عملکرد خودرو ایفا می کند. در نتیجه در صورتی که روغن گیربکس به صورت صحیح و استاندارد خریداری نشود ممکن است خسارات بسیاری به گیربکس شما وارد شود. در هنگام خرید روغن گیربکس تمامی ویژگی های روغن گیربکس مرغوب عنوان شده در بالا را مورد بررسی قرار دهید تا خودروی شما به صورت مطلوبی کارکرد داشته باشد.

همچنین در صورتی که سطح روغن گیربکس شما کاهش پیدا کرده است، برای افزودن روغن به آن بهتر است از همان برند استفاده کنید. برای این که گیربکس شما به مدت طوانی عمر کند، از روغن های مارک متفرقه استفاده نکنید. جهت خرید باکیفیت ترین و مرغوب ترین روغن گیربکس اتوماتیک 405 با بازرگانی راد تماس گرفته و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.
 

****** بیشتر بخوانید : بهترین گیربکس خودرو

 

علائم فساد روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

افت کیفیت و فساد روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 با نشانه های زیر خود را نشان می دهد:

تغییر رنگ: برای تشخیص روغن گیربکس انگشت خود را به مقداری از این روغن آغشته نمایید. در صورتی که روغن قهوه ای تیره و کدر باشد، نشان دهنده فساد روغن است.

شیری رنگ شدن: در صورتی که روغن گیربکس اتوماتیک خودرو متمایل به رنگ شیری دارد، ممکن است با آب مخلوط شده باشد. استفاده از روغن مخلوط شده با آب، تعویض دنده را سخت تر خواهد کرد.

کدر شدن روغن: روغن گیربکس مرغوب و سالم می بایست شفاف باشد. در صورتی که روغن گیربکس کدر به نظر برسد نشان دهنده فساد روغن می باشد. در صورت استفاده از این روغن امکان افت کارکرد گیربکس و نهایت خرابی آن وجود دارد.
 

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

در گیربکس های اتوماتیک نسبت به گیربکس های دستی حرارت بیشتری تولید می شود. به همین دلیل هنگامی که روغن گیربکس خودرو حرارت بالایی ببیند ممکن است پس از مدتی آلوده شده و نیاز به تعویض داشته باشد. همچنین در صورتی که روغن گیربکس در زمان مناسبی تعویض نشود، ممکن است باعث کاهش عملکرد گیربکس ها شده و عمر آن را کوتاه کند. این روغن ها شاید در ظاهر طبیعی بوده و کیفیت مطلوبی داشته باشد، ولی به دلیل وجود ذرات ریز موجود در آن ها نتواند به خوبی به کارکرد خود ادامه دهد.

****** بیشتر بخوانید : راهنمای خرید گیربکس خودرو


زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405

زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک پژو 405 به زمان و تاریخ مصرف این روغن ها بستگی ندارد. مهم ترین عامل در تعیین زمان تعویض روغن ها میزان کارکرد خودرو می باشد. بنابراین به راحتی می توان گفت که هر چه شما مسافت بیشتری طی کنید، زمان تعویض روغن گیربکس سریع تر فرا می رسد. همچنین با مشاهده علائم و نشانه های زیر می توانید پی به زمان تعویض روغن گیربکس ببرید:

  • جا نرفتن دنده

  • تعویض سخت دنده ها

  • شنیدن صدای خراشیدگی در گیربکس

  • تاخیر در حرکت پس از تعویض دنده

  • بررسی دوره ای روغن گیربکس

برای افزایش عمر گیربکس ها و بهبود عملکرد آن بهتر است این مایع را به صورت دوره ای مورد بررسی قرار دهید. راه های بسیاری برای تست روغن گیربکس وجود دارد. برای این کار صحیح ترین و استانداردترین روش استفاده از گیج روغن است. بدین صورت که گیج را از جای خود خارج کرده و قسمت آغشته به روغن را در نظر گرفته و با پارچه آن را پاک کنید. سپس مجددا گیج را در داخل مخزن روغن فرو برده و بیرون بکشید و سپس قسمت روغنی شده گیج را با قبلی مقایسه نمایید. در صورتی که کاهش سطح روغن را متوجه شدید، ممکن است روغن دچار نشت شده و باید آن را افزایش دهید.

علاوه بر آن، ممکن است در برخی موارد سطح روغن در حد استانداردی قرار داشته باشد ولی نشانه های زمان تعویض روغن را در آن مشاهده کنید. این اتفاق بدین دلیل است که روغن در ظاهر سالم بوده ولی در واقع فاسد شده است و نیاز به تعویض دارد. در نتیجه شما می توانید با استفاده از روش های بالا، کیفیت روغن گیربکس خودروی خود را مورد بررسی قرار دهید.

منبع : گروه آی تی بازرگانی راد 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ مهر ۰۰ ، ۱۲:۱۷
شرکت بازرگانی راد راد

روشن شدن چراغ باتری

 

آیا تا بحال برای شما هم پیش آمده که در حین رانندگی چراغ باطری خودرویتان روشن شود؟ در این مواقع چه می کنید؟ برخی از افراد با مشاهده روشن شدن چراغ باطری بسیار نگران می شوند. این چراغ نشان می دهد که در سیستم برق رسانی خودروی شما مشکل به وجود آمده است. بر روی داشبورد خودرو سیستمی هشدار دهنده وجود دارد که شما را از وضعیت خودرو مطلع می کند. بنابراین روشن شدن چراغ باتری یکی از علائمی است که به دلایل متعددی رخ می دهد. در ادامه شما را به صورت کامل با علائم روشنایی چراغ باتری آشنا کرده و به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت.

باطری خودرو چیست؟
باطری 66 آمپر 12 ولت کابوک

باتری خودرو قطعه ای بسیار مهم است که بدون وجود آن خودرو روشن نخواهد شد. این قطعه برق را از دینام دریافت کرده و به سایر قطعات خودرو می رساند. در صورتی که باتری خودرو هر ایرادی که پیدا کند برق رسانی سایر قطعات با مشکل مواجه شده و باید آن را تعویض کرد. در نتیجه می توان گفت که دو فاکتور باتری و دینام یکی از مهم ترین دلایل روشن شدن چراغ باتری خودرو به شمار می رود.

دلایل روشن شدن چراغ باطری

روشن شدن چراغ خودرو دلایل متعددی دارد که در ادامه به صورت کامل در مورد دلایل روشن شدن چراغ باطری صحبت خواهیم کرد:

شل شدن و یا رسوب گرفتن بست های باطری

با بررسی و باز کردن بست های باتری و سر باتری رسوباتی را بر روی سطح فلزی آن مشاهده خواهید کرد. این رسوبات که نارسا نیز می باشد، موجب تداخل شیار جریان در راه جریان می گردد. از این رو سبب اشکال در برق خودرو شده و به دنبال آن چراغ باتری نیز روشن می شود. شل بودن باطری نیز باعث بروز این مشکل خواهد شد. بنابراین تنها با یک بررسی ساده و با رسوب تراشی می توانید به راحتی و در مدت زمانی کوتاه این مشکل را برطرف نمایید.

خرابی دینام خودرو

دینام خودرو اصلی ترین قطعه برای برق رسانی خودرو محسوب می شود. برق موجود در باتری خودرو از طریق دینام تامین می گردد. به همین دلیل دینام نقش بسیار مهمی را در سیستم برق رسانی خودرو برعهده دارد. چنانچه دینام به هر دلیلی آسیب ببیند، باتری شارژ نشده و حرکت خودرو با مشکل مواجه می شود. در این زمان با روشن شدن چراغ باطری می توانید متوجه بروز مشکل در این قسمت شوید.

خرابی تسمه دینام

تسمه دینام انرژی مکانیکی را از موتور گرفته و به دینام می رساند. بنابراین بدیهی است که با پاره شدن و یا خراب شدن تسمه دینام برق به قطعات خودرو نرسیده و چراغ باتری موجود در پشت کیلومتر شمار روشن می شود. تسمه دینام در قسمت جلویی خودرو قرار دارد و با بالا زدن کاپوت می توانید به راحتی آن را مشاهده کنید. در صورتی که تسمه دینام پاره و یا شل شود با یک نگاه می توانید متوجه شوید و به تخصص بالایی نیاز ندارد. همچنین شما به راحتی می توانید این قطعه را تعویض کنید و نیازی به مراجعه به تعمیرکار حرفه ای نیست.

قطع بست سیستم دینام باطری

اصلی ترین وظیفه دینام این است که پس از روشن شدن خودرو تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی صورت گرفته و بدین طریق باتری شارژ می گردد. در صورتی که اختلالی در مسیر منتقل شدن انرژی الکتریکی تبدیل شده به باطری ایجاد شود، چراغ باتری موجود در کیلومتر شمار روشن شده و می بایست مشکل به وسیله تعمیرکار برطرف شود.

اشکال در اجزای دینام

دینام از اجزای متعددی تشکیل شده است تا برق رسانی را به خودرو انجام دهد. بنابراین خرابی هر یک از این قطعات باعث می شود که برق مورد نیاز برای روشن شدن خودرو تامین نگردد و از این رو چراغ باتری موجود در جلوی فرمان روشن شده و این مشکل را به شما هشدار می دهد.

تمام شدن عمر باطری

باتری های موجود در خودرو هر کدام دارای عمر کارکرد خاصی هستند و در صورتی که عمر این قطعه به پایان رسید، باید آن را تعویض کنید. بنابراین روشن شدن چراغ باطری می تواند به عنوان دلایل اتمام عمر باتری اتفاق بیفتد. در نتیجه باید این قطعه نیز مورد بررسی قرار گیرد.

مصرف بیش از حد مجاز باتری

باتری های خودرو هر کدام دارای استانداردهای مصرف هستند و در صورتی که مصرف انرژی بیش از این حد شود به باتری خودرو فشار وارد شده و ممکن است خراب شود. بنابراین مصرف بیش از حد استاندارد نیز می تواند خرابی باتری را به دنبال داشته باشد. در نتیجه با این کار برق رسانی با مشکل مواجه شده و روشن شدن چراغ باطری را به دنبال دارد.

هنگامی که چراغ باطری روشن شد چه کنیم؟

یکی از سوالاتی که همواره کاربران از ما می پرسند این است که در صورتی که چراغ باتری خودرو روشن شد چه کنیم؟ با توجه به این که روشن شدن چراغ باطری نشان دهنده نقص در این قسمت است، در صورت خرابی باید به یک تعمیرگاه مراجعه کنید. ولی در صورتی که به تعمیرگاه دسترسی ندارید مراحل زیر را طی نمایید:

در مرحله اول تمامی قطعات خودرو که از برق استفاده می کنند همچون برف پاک کن ها، کولر، سیستم صوتی، فن، چراغ و ... را خاموش نمایید.

سپس خودرو را خاموش کرده و کاپوت را بالا بزنید و به صورت دقیق تمامی قسمت های خودرو از جمله باتری و دینام را مورد بررسی قرار دهید. شاید ایراد بسیار پیش پا افتاده باشد و به راحتی بتوانید آن را با چشم و یا با لمس قطعات تشخیص دهید.

در صورتی که ایراد با چشم قابل مشاهده نبود، بست ها و فیوزهای دینام را بررسی نمایید. در صورت مسدود شدن پایه های فیوز با استفاده از برس و یا مسواک آن را به صورت کامل بررسی کنید. همچنین در صورتی که بست ها و فیوزهای موجود در دینام شل شده باشد بهتر است آن ها را سفت کنید.

با بررسی به موقع و اصولی فیوزها از روشن شدن چراغ باتری جلوگیری کنید.

البته شاید در برخی موارد روشن نکردن طولانی مدت خودرو نیز باعث شد که باتری خوابیده و نتواند خودرو را روشن کنید.
 

منبع : بازرگانی راد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ مهر ۰۰ ، ۱۱:۲۰
شرکت بازرگانی راد راد

معرفی کامل دینام خودرو

 

 

دینام چیست ؟

دینام نوعی ژنراتور الکتریکی است که برای تولید برق خودرو استفاده می‌شود،  در اتومبیل‌های مدرن برای شارژ باتری و تأمین انرژی سیستم الکتریکی هنگام کارکردن موتور استفاده می‌شود. دینام جز اصلی اجزای سیستم شارژ خودرو است. همه‌ی اتومبیل‌ها دارای موتور احتراق داخلی به‌جز برخی از هیبریدها دارای دینام هستند. تا دهه 1960 خودروها از ژنراتورهای دینامو DC با سوئیچ استفاده می‌کردند که به‌تدریج دینام  جای آن را گرفت.

این انرژی، برق را برای مواردی مانند احتراق، رادیو، تهویه مطبوع، شیشه‌های برق و سایر سیستم‌های الکتریکی موجود در خودرو شما تأمین می‌کند. این وسیله  تنظیم‌کننده ولتاژ شارژ باتری ماشین است و در جلوی ماشین قرار دارد.  امروزه خودروها  اکثراً با  قطعاتی  مانند  یک تسمه مشترک که  به آن متصل می‌شوند انرژی مکانیکی را از موتور دریافت می‌کنند.  با توجه به تغییرات زمان و  پیشرفت‌های آن دینام‌ها نیز  با ورود قطعات الکترونیکی که به  (دیود مقاومت و ترانزیستور) مربوط می‌شود سبب تغییر نام دینام به آلترناتور شده‌اند.

دینام چه‌کاری انجام می‌دهد؟

دینام انرژی را از میل‌لنگ به برق مفید تبدیل می‌کند که می‌تواند سیستم‌های الکتریکی وسایل نقلیه شمارا تأمین کند و همچنین به شارژ مجدد باتری خودرو کمک کند. دینام از یک قرقره مس، معروف به سیم‌پیچ و آهن‌ربا معروف به برس تشکیل‌شده است. برس را روی یک محور می‌چرخند و باسیم پیچ که یک‌بار الکتریکی تولید می‌کنند مسواک می‌زنند. خنک‌سازی برای کارایی دینام ضروری است. دینام‌های مدرن دارای فن خنک‌کننده در داخل محفظه آلومینیوم هستند. این فن‌ها با استفاده از نیروی مکانیکی شفاف رو تور در حال چرخش، به همان روش کار می‌کند.

بیشتر بخوانید : مشخصات کلی دینام پژو 206

کمربند دینام چه‌کاری انجام می‌دهد؟

 تسمه دینام متصل به موتور، دینام را تغذیه می‌کند و سپس انرژی مکانیکی را به برق تبدیل می‌کند. این برق تا زمانی که برای استفاده در سیستم الکتریکی اتومبیل موردنیاز باشد در باتری اتومبیل ذخیره می‌شود.

 

راه‌های ساده برای آزمایش دینام:

  •   ماشین را در زمین هموار پارک کنید تا کار با آن راحت‌تر شود.
  •    موتور را خاموش‌کنید.
  •    برای جلوگیری از حرکت اتومبیل جلوی لاستیک عقب راننده را بگیرید.
  •     عینک ایمنی خود را بگذارید.
  •    تسمه محرک موتور را بررسی کنید.
  •    به موتور گوش دهید.
  •    چراغ جلو را روشن کنید و آن‌ها را روی نوربالا قرار دهید.
  •   ماشین را روشن کنید و  بگذارید با دورکاری عادی کار کند سپس در صورت هر گونه ناهماهنگی این قسمت را بررسی کنید.
     

نشانه‌های خراب شدن یک دینام:

یک دینام بد تأمین انرژی کافی به سیستم‌های الکتریکی خودرو شمارا متوقف می‌کند. اولین علامتی که مشاهده می‌کنید روشن شدن چراغ هشدار موتور چک است. البته این می‌تواند علامت بسیاری از مسائل مختلف باشد، بنابراین چندین نشانه که با مشکل دینام روبه‌رو است بررسی می‌کنیم، دومین علامت رایج دینام بد؛ کم‌نور شدن چراغ‌های جلوی شما خواهد بود. اگر چراغ‌های جلوی شما آن‌طور که باید روشن نیستند ممکن است دینام بدی داشته باشید اما ممکن است این مسئله مربوط به خود چراغ‌های جلو یا سیستم الکتریکی وسیله نقلیه شما باشد.

اگر چراغ‌های جلو و پنجره برقی شما نیز به‌درستی کار نمی‌کنند این امر ممکن است درنتیجه خالی شدن باتری ممکن است رخ‌داده باشد؛ اما اگر چراغ اخطار شما نیز روشن است احتمال زمان برخی از تعمیرات خودکار دینام رسیده است.  اگر دچار خرابی دینام هستید ممکن است مشکل در تنظیم‌کننده ولتاژ باشد. اگر تجهیزات الکتریکی اتومبیل مانند سیستم صوتی، بخاری‌های صندلی یا سایر وسایل برقی از کار بیفتد یا آمپرهای خودرو نتواند متناوب شوند و ثابت بمانند، باید دینام خودرو در اسرع وقت بررسی کرد تا عملکرد آن تأیید شود.

مطمئن شوید در صورت احساس بوی سوختگی یا سیم داغ، باید احتمال آسیب دیدن دینام را در نظر بگیرید. صدای جلوی ماشین نیز نشانه خرابی دینام است. از دیگر نشانه‌ها می‌توان به تأخیر انداختن خودرو اشاره کرد. وقتی سیستم‌های الکتریکی خراب هستند باید دینام را تعویض کنید. از دیگر علامت‌های رایج برس های کربنی فرسوده؛ حلقه‌های تماس فرسوده و یک تنظیم‌کننده ولتاژ خراب است.  همچنین از بین رفتن زغال دینام که با جایگزینی ممکن است مجدداً مورداستفاده قرار گیرد.

آسیب‌دیدگی در سایه آفتامات دینام که تنظیم‌کننده منبع تغذیه هستند در صورت خرابی دینام کار نمی‌کند. سوختن سیم‌پیچ داخلی دینام که ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد. نکته دیگری که در مورد دینام باید بدان توجه داشت بند دینام است ازآنجاکه  اتصال موتور و دینام از طریق تسمه انجام می‌شود، باید گاهی اوقات بررسی شود تا در صورت بروز نقص یا خرابی تسمه تعویض شود. پوسیدگی یکی دیگر از موارد متداول است که می‌تواند منجر به پارگی کمربند و آسیب دیدن خودرو شود. همچنین تاثیرمستقیم در عملکرد تسمه دارد، بنابراین با توجه به اهمیت دینام در تأمین اتومبیل بازرسی دوره‌ای تسمه و جلوگیری از نوسان فیوزها یا سیم‌کشی بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید : مشخصات کلی دینام پیکان

اجزای دینام خودرو:

  • مجموعه ثابت سیم‌پیچ به نام استاتور
  • یک سیم‌پیچ برقی متحرک به نام روتور
  • جریان دینام (تنظیم‌کننده)
  • دیود ولتاژ
  • تعدادی برس برای حفظ اتصال برق با موتور
     

هنگامی‌که شروع به جدا کردن دینام می‌کنیم، یکسو کننده دیود(یا پل یک‌سوساز) تنظیم‌کننده ولتاژ، حلقه‌های لغزش و برس را پیدا می‌کنیم.  عملکرد آن تنظیم‌کننده توانی را که دینام ایجاد و توزیع می‌کند و کنترل خروجی برق باتری است. با باز شدن دینام، یک استوانه بزرگ با قطب‌های مانند انگشتی شکل در اطراف محیط مشخص می‌شود؛ که روتور نام دارد.

یک دینام اساسی از مجموعه‌ای از قطب‌های متناوب قطب انگشت ساخته‌شده است که در اطراف سیم‌پیچ به نام سیم‌پیچ میدان قرار دارند و به دور یک هسته آهنی روی بافت روتور قرار می‌گیرند. ازآنجاکه می‌دانیم قرقره به شافت متصل است. اکنون می‌توانیم نحوه چرخش روتور در داخل استاتور را تجسم کنیم. مجموعه روتور با فضای کافی بین این دو داخل استاتور قرار می‌گیرد، بنابراین روتور می‌تواند بدون برخورد به دیواره استاتور با سرعت زیاد بچرخد. در هر انتهای شافت یک برس و یک حلقه لغزش قرار دارد.

در قسمت پشت دینام چندین ترمینال ( یا نقاط اتصال در یک مدار الکتریکی) خواهید یافت:

  • ترمینال  ولتاژ باتری را حس می‌کند
  • ترمینال IG کلید جرقه‌زنی که تنظیم‌کننده ولتاژ را روشن می‌کند.
  • ترمینال L- مدار را به چراغ هشدار می‌بندد.
  • ترمینال B- ترمینال خروجی دینام اصلی(متصل به باتری)
  • ترمینال F- بای پس کامل برای تنظیم‌کننده
     

چگونه دینام خود را طولانی‌تر کنیم؟

 بیش از 85% دینام‌های تازه نصب‌شده در 30 دقیقه اول خراب می‌شوند زیرا بسیاری از مکانیک‌ها بدون اینکه باتری کاملاً شارژ شود قبل از نصب در ماشین‌آلات قرار می‌گیرد. بنابراین یک متخصص باتجربه را برای بررسی و بازیابی دینام خریداری کنید. اغلب وقتی موتور محافظ مخفی یا سپر از بین می‌رود، دینام زود از کار می‌افتد.

زیرا پاشیده آب از جاده به داخل دینام می‌رود و باعث می‌شود سریع‌تر فرسوده شود. اگر زیر شیلنگ موتور شما خراب است. برای تمیز و خشک نگه‌داشتن محفظه موتور آن را تعویض کنید، همچنین یک مایع خنک‌کننده یا روغن نشت می‌تواند به دینام آسیب برساند. به همین ترتیب اگر مجبورید قسمت موتور را شامپو بزنید. دینام از آب و مواد شوینده محافظت می‌کند.

نحوه کار دینام برای تولید برق چگونه است؟

دینام از یک تنظیم‌کننده ولتاژ و سه جز اصلی تشکیل‌شده است: استاتور، روتور و دیود. وقتی باتری در ابتدا ماشین را روشن می‌کند، کمربند دینام یا تسمه v، قرقره را روی دینام می‌چرخاند و باعث چرخش سریع روتور داخل دینام می‌شود. این روتور، که اساساً یک آهنربا یا گروه آهن‌ربا است، در داخل لانه سیم‌های مسی واقع‌شده است که به آن استاتور گفته می‌شود.

فرایندی که به‌موجب آن الکتریسیته توسط آهن‌ربا در حال چرخش با سرعت فوق‌العاده سریع در امتداد مجموعه‌ای از سیم‌های مسی تولید می‌شود، الکترومغناطیس نامیده می‌شود. برق استفاده‌شده از این طریق از طریق سیم‌های مسی به یک دیود منتقل می‌شود، که برق را از  AC به DC تغییر می‌دهد، جریانی که باتری ماشین از آن استفاده می‌کند. مرحله بعدی در رگلاتور ولتاژ اتفاق می‌افتد یک جز داخلی در دینام‌های مدرن که اساساً یک دروازه‌بان است که اگر ولتاژ از حد مشخصی معمولاً 5/ 14 ولت عبور کند، جریان برق باتری را قطع می‌کند که باعث می‌شود باتری بیش‌ازحد شارژ نشود و سوزانده نشود. با خالی شدن باتری ماشین جریان اجازه می‌یابد تا از دینام به داخل آن برگردد و چرخه ادامه‌دار ادامه می‌یابد.

وسیله نقلیه شما به سنسورهای زیادی مجهز است که با رایانه داخلی خودرو شما ارتباط برقرار می‌کند و هرگونه اعلانی که باید به راننده منتقل شود روی داشبورد خودرو نمایش داده می‌شود، ازجمله مشکلات برق وقتی شروع به کمرنگ شدن دینام می‌کند می‌تواند یک نماد باتری شکل، حروفALT  یا GEN را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید : مشخصات کلی دینام پراید

مزایای استفاده از دینام :

دینام‌ها مزایای زیادی نسبت به ژنراتورهای جریان مستقیم دارند این مزایا عبارت‌اند از

سبک و ارزان بودن آن نسبت به ژنراتورها است. همچنین  دینام ها به نسبت ژنراتورها می‌تواند شارژ مفید را در سرعت بیکاری تأمین کند، استفاده از حلقه‌های لغزنده در آن ها باعث افزایش طول عمر برس ها می شود.  برس ها در یک دینام فقط جریان تحریک DC را دارند که کسر کوچکی از جریان است که توسط برس های DC حمل می‌شود.

تنظیم‌کننده‌های دینام نسبت به ژنراتورها ساده‌ترند. تنظیم‌کننده‌های ژنراتور برای جدا کردن سیم‌پیچ‌های خروجی (آرماتور) از باتری با سرعت کم به یک رله برش نیاز دارند که جداسازی توسط دیودهای یکسو کننده دینام انجام می‌شود. بیشتر تنظیم‌کننده‌های ژنراتور دارای یک محدودکننده جریان هستند؛ دینام ذاتاً ازنظر جریان محدود است.

 منبع : گروه آی تی شرکت بازرگانی راد   

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ مهر ۰۰ ، ۱۲:۵۳
شرکت بازرگانی راد راد